Tuesday, 19 May 2015

Rumours tentang supplemen Alfalfa - Apa kata Shaklee??


Sejak dua menjak ni saya perasan ada aje orang dok bercerita keburukan produk itu produk ini..be it produk tempatan mahupun luar negara yang mostly nya kisah tu tak betul...malah di tambah pula perisa menjadi lebih enak berkrim..disebut orang ramai.

Hmmmm...tiada pula bukti tiada hitam putihnya..tiba-tiba dah jadi viral.
Hebat betul penangan media sosial ni kan...ish ish ish..

Yang saya nak lampirkan pada post kali ini kenyataan dari Shaklee sendiri tentang produk yang telah diviralkan oleh media baru-baru ini. Malas saya nak ulang balik kisahnya..anda pasti tahu kan kan kannn???

Saya sendiri sebagai pengguna Shaklee sendiri rasa rugi sebab lambat kenal Shaklee nih. Sebabnya SHAKLEE IS AWESOME. Banyak benefitnya pada saya mahupun customer dah rasai. Kalaulah saya dok consume Shaklee masa saya main Netball dulu...pasti saya dah jadi pemain harapan negara..(sape tau kan *-*)..hehehe..malam2 ni teringat pulak kenangan sports ku dolu2.

So jemput baca ya..pasni sama-sama lah kita jadi pengguna media yang bijak. Bukan dapat je berita semuanya nak terus tekan butang share.




Ikhlas dariku,
Siti Roziana Alias

Friday, 6 March 2015

Berpantang Bersama Shaklee



"Berpantang nanti korang ambil produk apa ye?"

"Elok ke makan jamu je..boleh tak campur dengan supplemen?"







Soalan-soalan diatas memang lazim buat ibu-ibu mengandung yang dalam dilema untuk memilih produk yang sesuai ketika berpantang..Ya..saya pun seorang daripadanya. Ketika mengandung anak ketiga yang lalu, saya jadi buntu untuk memilih produk apa. Ini kerana anak pertama dan kedua saya menghidap jaundis. Saya pula berpantang dengan Jamu 'M' (anak no 1) dan 'N' (anak no 2). Kasihan set jamu saya jadi gajah putih bila saya terpaksa ketepikan jamu2 itu demi memastikan anak saya bebas kuning...huhuhu. Kesudahannya badan saya jadi agak lemah dan proses penyembuhan agak lambat..seksanya berpantang masa tu..:(


Mengandungkan anak ketiga, akhirnya saya memilih untuk mengambil SET BERPANTANG SHAKLEE yang mana saya dah pun rasa manfaat supplemen ini ketika breastfeed Arina. Saya berpantang di kampung emak dan sudah pastinya Jururawat Masyarakat akan datang memeriksa ibu dan bayi.


Nak tau apa JM kata ketika memantau saya selepas dua minggu?
Katanya luka saya dah cantik..saya nampak bertenaga..muka tak pucat..tekanan darah normal..rahim dah kecut terletak..susu banyak..berat bb pun bertambah dengan cepat.

Saya sendiri pun sudah pasti syukur yang amat. Memang terasa sangat berbeza pantang kali ini. Hingga nak menunggu 44 hari lama benar rasanya..hihi.

Oh ya..keberkesanan set ini bukan saya sahaja yang rasa. Ibu-ibu lain pun berpuashati dan sudi berkongsi testimoni.Antaranya dari sis Shima Samat dan Ct Rosni ni,







Buat yang belum mengenali SET BERPANTANG SHAKLEE, saya kongsikan disini apa vitamin yang terdapat dalam set ini.





Secara asasnya anda akan dapat 4 vitamin ini iaitu,

(1) B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

(2) Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

(3) Multivitamin with Iron : Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.

(4) Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin.



Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya di sroziana@gmail.com | SMS/WhatsApp 012-3636441 | add saya di FB Neng Roziana untuk konsultasi percuma.

*Penafian:  Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.

Ikhlas dariku,
Siti Roziana Alias


Monday, 2 March 2015

My LOVE STORY with SHAKLEE



Bila sebut pasal cinta..korang mesti dah tersenyum sorang2 kan..hehe
Sama lah dengan saya pun..tapi entry kali ini bukanlah nak cerita tentang kisah cinta saya bersama Encik Somi tersayang..tapi kisah cintaku dengan si 'S'..ehhh siapa lagi kalau bukan SHAKLEE.



PERSEPSIKU

Dahulunya saya memang tak berapa nak percaya dengan supplemen. Segala mak nenek supplemen orang promote saya macam acuh tak acuh je dengar. Emak belikan pon saya makan ikut mood. Tanggapan saya..
"Eh aku sihat je".. 
"Aku steady je..xmain lah supplemen2 ni"..
"Aku kan dah makan macam2 makanan berkhasiat (konon)..takkan lah aku tak cukup zat"
Begitulah tanggapan saya yang macam2 kononnya menidakkan keperluan supplemen.


Tahun 2011..merubah segalanya. Ketika itu anak kedua saya baru 2 bulan setengah.
Saya dimasukkan ke hospital untuk pembedahan membuang hempedu (Kisah batu hempedu ni nanti saya cerita kat entry lain ye). Dua minggu saya diberi cuti sakit, anak saya telah menghabiskan separuh daripada stok yang telah saya simpan. Lagi-lagi ketika saya masih dibawah preskripsi antibiotik, doktor tak benarkan saya direct bfeed apalagi buat stok.
Seriously..saya memang panik sangat ketika itu. Anak saya Arina memang kuat menyusu. Saya begitu risau hinggakan susu saya drop..saya stress memikirkan anak tak cukup bekalan bila saya naik kerja nanti.


BARU NAK KENAL

Saya teringatkan kawan saya Ilah..my ex housemate. Dia memang fully bfeed anaknya dan dia beritahu dia ambil ESP dari Shaklee. Kata dia ESP berkesan sebagai milk booster untuk diri dia dan dia suggest untuk saya cuba.


Walaupun agak ragu-ragu ketika itu, saya cuba gali info tentang ESP dan vitamin-vitamin dari Shaklee. Ketika itu saya hubungi semula rakan lama saya Zura Betty yang saya tahu ketika itu ada menjual Shaklee..macam-macam saya tanya..vitamin mana yang sesuai, bila perlu makan, jadual pump dan mcm2. Banyak info Zura bagi ketika itu..malah kata2 semangat dia seumpama memberi nafas baru untuk saya teruskan perjuangan breastfeed Arina. Dia boleh buat..mak2 lain pun boleh buat...saya pasti saya pun boleh buat!!


Tuntutan kerja saya ketika itu pula memang agak sibuk..duduk di IT division yang kritikal memang mencabar untuk ibu-ibu seperti saya. Stress dan semuanya perlu settlekan adhoc..dalam masa saya mencuri masa untuk mengepam ketika keluar bersolat. Tetapi hati saya rasa lega bila susu yang dipam mencurah2..lima botol penuh sehari cukup untuk bekalan Arina(berkat dari usaha, doa dan consume SET MENYUSU).


Bila malam saya buat power pumping..rasanya hampir sebulan juga saya amalkan sesi power pumping ni.Hasilnya..stok saya semakin bertambah..peti ais penuh sendat dengan stok susu Arina. Seriousss..saya happy sangat2.


Alhamdulillah saya berjaya menyusukan Arina sehingga 2 tahun setengah. Siapa sangka perkenalan saya dengan SHAKLEE membawa seribu makna buat diri saya. Perjalanan ini tidak terhenti begitu sahaja. Anis Safiya..anak saya yang ketiga berusia 5bulan..juga sedang menyusu badan sepenuhnya.
In Sha Allah..moga diizinkan Allah untuk memberi saya kesihatan yang baik dan dapat menyusukan bb Anis sehingga berumur 2 tahun.


Benar kata pepatah.."TAK KENAL MAKA TAK CINTA.."



Ikhlas dariku,
Siti Roziana Alias




Herb-Lax™

Herb-Lax™

Menyokong Keseimbangan *

Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbagan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.

Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala*

Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan*

Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kod Produk 10622 (120 pil)

GLA Complex




GLA Complex

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.
Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid*
Menyokong sistem imun*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Kod Produk 10620 (60 kapsul)

GarlicComplex


GarlicComplex
Alisin merupakan sebatian aktif daripada bawang putih yang menyumbang kepada pelbagai manfaat kesihatannya. Alisin tidak terdapat di dalam bawang putih“biasa” – ia dihasilkan apabila bawang putih dihiris halus atau dihancurkan.
Bawang putih telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan batuk, demam selesema dan melancarkan peredaran darah.*
Setiap tablet Garlic Complex Shaklee mengandungi 500 mg bawang putih.
Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Kod Produk:10127 (120 tablet).

Energizing Soy Protein



Energizing Soy Protein - Vanilla
Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

Energizing Soy Protein merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan
Membantu mengekalkan kepejalan otot
Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Kod Produk 20665 (850g)

DTX Complex™


DTX Complex™

Satu gabungan Shaklee yang unik di mana formula ini mengandungi ekstrak benih milk thistle yang ditunjukkan dalam satu penyelidikan ia dapat menyokong keupayaan badan untuk membentuk protein-protein yang diperlukan dalam regenerasi pembentukan semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi cendawan Reishi dan Schizandra Chinensis yang mempunyai ciri-ciri antioksidan serta Dandelion, Kunyit dan Artichoke untuk membantu memelihara aliran hempedu.*


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Lecithin

Lecithin (Emulsifier Semulajadi)

Akademi Sains Nasional (The National Academy of Sciences) telah menentukan bahawa kolina adalah penting dalam pemakanan kerana ia meningkatkan kesihatan otak, hati, sistem kardiovaskular dan pembiakan.

 Kolina adalah suatu komponen neuro-penghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf.
Setiap kapsul membekalkan 530 mg lesitin, termasuk 80 mg fosfatidilkolina dan 48 mg fosfatidilinositol
Diperolehi secara semula jadi daripada kekacang soya

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Kod Produk 10163 (180 kapsul)

Meal Shakes



Meal Shakes

Makanan Segera, Tanpa Curiga
Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.

Kod Produk 20321 (544 g)

NutriFeron™





NutriFeron™

Kemajuan Besar dalam Sains Sistem Imun

Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.*

Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*
Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia
Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

Rumusan Berpaten Yang Eksklusif
NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Kod Produk 10250 (30 stik x 1.2 g)

OmegaGuard™





OmegaGuard™

OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.
Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

CarotoMax

CarotoMax

Perlindungan Sel-Sel dari Dalam*
Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. *

Karotenoid yang paling berkhasiat

Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata*
Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.
Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan

Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cinch™ Shake Mix





Cinch™ Shake Mix


Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan..
 "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?".

 Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut.
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina.
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan.
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang.
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian.
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting.
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cinch™ Energy Tea Mix

Cinch™ Energy Tea Mix

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.
  • Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
  • Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
  • Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
  • Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
  • Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian
Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

OsteMatrix™



OsteMatrix™

Komprehensif, Terbukti Secara Klinikal dan Mudah Ditelan

Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:

OsteMatrix Membekalkan:
1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Kaplet bersalut yang mudah ditelan
Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kod Produk 10128 (120 kaplet)

Peppermint-Ginger Plus


Peppermint-Ginger Plus

Melegakan senak perut*

Kajian klinikal menunjukkan pengambilan halia sebagai makanan tambahan di dalam diet dapat membantu mengurangkan masalah senak perut.

Mengandungi empat herba formula yang unik.

Menyediakan pudina dan halia – penggunaan herba, jintan putih dan jintan manis sejak berabad-abad yang lalu dapat melegakan senak perut.

Sesuai untuk pengembara-pengembara yang mengalami masalah senak perut semasa dalam perjalanan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Kod Produk 10126 (90 pil)

Performance® Maximum



Performance® Maximum

Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)

Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.

Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.*

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Kod Produk 20350 (539 g)

Sustained Release Vita-C 500 mg



Sustained Release Vita-C 500 mg

Bekalan Vitamin C secara Semulajadi

Badan anda berupaya mampu melakukan banyak perkara tetapi ianya tidak dapat menghasilkan atau menyimpan Vitamin C. Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. 

Sustained Release Vita-C mengandungi:

  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan kesihatan gigi, gusi dan tulang. *

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Kod Produk 10104 (180 pil)

Vita-E Complex®


Vita-E Complex®

Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universiti Tufts menunjukkan bahawa pengambilan vitamin E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.¹

Satu kapsul gel lembut membekalkan:
400 IU vitamin E dari sumber semulajadi.
10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E.
1. Meydani, SN, Meydani M, Blumberg JB, et.al. Vitamin E supplementation and in vivo immune response in healthy elderly subjects: a randomized control trial. Journal of the American Medical Association 1997; 277:1380–1386.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Vivix

Vivix™

Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bakal dipatenkan tidak lama lagi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.