Saturday, 3 December 2016

Puan INI berjaya sembuh luka caesar dengan cepat.Jom tengok bagaimana dia lakukannya.


[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah denganVivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syiorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer.
Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.

Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!

Friday, 2 December 2016

Adik ini sembuh kanser tahap 4.Wajib baca INI buat anda yang ingin ikhtiar untuk insan yang anda sayangi.





[ANAK SAYA SEMBUH DARI KANSER PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX]
.
Kisah benar dari seorang ibu, Puan Saadiah Arbain.


Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.

Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.
.
Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.
.
Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.
.
Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.
.
Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.
.
Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.
.
Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
.
Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.
.
Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.
.
Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.
.
Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.
.
Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.
.
Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
.
Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.
.
Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.
.
Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
.
Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I'dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
.
Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.
.
Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.


Ikuti perkongsian dari Puan Saadiah yang eksklusif ini.




My latest favourite book





Buku ini baru sahaja saya baca.
Biasanya jika novel ke majalah ke cepat je hadam..tetapi buku ini ada sesuatu yang saya rasa perlu baca dengan teliti untuk memahami satu persatu term perubatan yang digunakannya.
.
Buku pinjaman dari seorang sahabat ni sangat sesuai untuk kita memahami sistem imun dalam badan kita. Sungguh...banyak input nya yang related dengan pengalaman saya.Malah diberikan pelbagai contoh kajian kes untuk memudahkan pemahaman pembaca.
.
Paling buat saya tertarik bila penulis turut menyentuh kaitan sistem imun dengan keimanan seseorang. Kata penulis semakin tipis nya iman kita..semakin cenderung berbuat kejahatan atas dorongan testosteron.
.
Masih separuh lagi berbaki untuk saya teruskan pembacaan buku ini.Tak rugi rasanya kita cari buku ilmiah seperti ini untuk pembacaan.
.
InshaAllah ada kesempatan masa akan saya kongsikan lagi dengan rakan-rakan ya.

#tsunamishaklee
#ejazG3
#shakleeeffect
#liveamazing

Thursday, 1 December 2016

Terapi jiwa dengan bercucuk tanam

Anak pokok markisa purple (benih dari buah markisa yang dibeli di Cold Storage)

Diriku dan pokok sememangnya berpisah tiada

Sebenarnya minat bercucuk tanam ni terbit dari kecil lagi. Mungkin sebab suka tengok mak tanam macam-macam pokok bunga dan sayur di laman..lama-lama saya pun jadi teruja sama.
.
Ingat lagi pokok pertama saya tanam pokok jagung masa darjah 3. Mintak sikit jagung ayam dari kedai Pak Yem pastu saya semaikan di belakang rumah.Jagung tu berbuah...tapi biasalah budak-budak.Tak sabar tengok dia besar saya dah petik dan makan..hihi.
.
Hobi tanam pokok ni sebenarnya pada saya umpama satu terapi yang menenangkan. Kita dapat belajar satu persatu iaitu dari proses semaian, tumbuh pucuk, daun dan dahan,pembajaan hinggalah basmi perosak.
.
Pokok pun kena baja jugak..tanpa nutrien yang secukupnya sebab itulah dia jadi bantut, daun kekuningan,tidak berbuah dan cepat mati.Haaa..samalah macam kita ni kan.mana cukup makan nasik dan minum air je.kena topup juga dengan makanan tambahan atau supplemen.barulah sihat dan ceria selalu kan.
.
Lagi satu bila bercucuk tanam ni kena sabar banyak-banyak sampai lah ia keluarkan hasil dan kena jaga dan tengoknya selalu.So kalau org yg memang jenis tak duduk rumah payah sikit menanam pokok ni..melainkan cari pokok yang tahan lasak dan tak perlu disiram selalu seperti kaktus.
.
Nampaknye tak lama lagi nak kene pruning dan houskeeping balik garden mini ku nih.Semua tengah galak berdaun..berbuah..takut jadi semak lak rumahku.Ni pun encik hubby dah hint-hint dah bila dia pandang laman.hehe.
.
So korang apa hobi korang diwaktu senggang?
Yang belum tau nak mula dengan apa..maybe boleh start dengan pokok berdaun je dulu.Senang nak jaga.Hasil pun cepat.Jimat ler skit duit dapo.
.
Oklah..nak g petik pucuk ubi jap.Nak celur buat ulam makan tengahari.
.
.
#tsunamishaklee
#ejazG3
#liveamazing
#shakleeeffect

Merana kerana tersalah pilih produk???


kulit rosak akibat salah pilih produk 


Rata-rata ramai wanita yang pernah hadapi masalah salah pilih produk untuk muka. Tak kira lah cleanser ke, moisturiser ke, pemutih ke..tak pun makeup. Biasalah kita ni..tengok orang pakai cantik sikit mulalah kita terikut nak beli jugak kan.
.
Saya pun pernah terkena dulu. Produk ni saya biasa pakai tapi bila mereka keluarkan range baru untuk wanita 30 series saya pun beli. Saya sangka sama je la kesan dikulit saya..tapi entah mengapa setiap kali pakai kulit rasa pedih terbakar. Ingatkan memang efek awal macam tu..rupanya seminggu pakai seminggu lah pedih. Sampaikan mata pun rasa pedih-pedih.
.
Takut jadi apa-apa saya stop dan langsung tak pakai apa-apa produk. Akibatnya kulit saya terus jadi kering dan kusam. Lupa nak cakap..masa pakai produk tadi tu kulit memang nampak glowing dalam kepedihan..huhu.
.
Tanya kawan-kawan ada tak produk penjagaan muka Shaklee yang sesuai untuk saya. Maka mereka recommend kan Nutriwhite.
Makanya saya cuba beli dulu cleanser. MashaAllah..seronok tak terkata bila pakai cleanser ni. Muka rasa smoothhhhhhh sangat. Lembap je dan hilang terus whitehead sekitar hidungku ini.

.

Bagusnya nutriwhite ni..satu tiub tahan sampai setahun penggunaan. Picit sedikit je dah cukup. Lagi satu saya memang tak perlu risau sebab bahan-bahan nya memang natural based.
.
So slowly saya menabung untuk beli yang lain pula. Yang dah ada sekarang set asas seperti dalam picture tu dan makeup remover.
InshaAllah ada rezeki saya nak lengkapkan full set.
.
Oh ya..buat anda yang ingin mengetahui apa yang ada di set asas ini boleh lihat info dibawah ya :)
.
.

BASIC SET NUTRIWHITE

---------------------------------

** Gentle Deep Foaming Cleanser**
(Membersih, Menyegarkan Kulit & Melembutkan Kulit)
Rumpai laut - menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan kulit.
Alga hijau - Menyahtoksin dan melembapkan kulit wajah
Strawberry Begonia - Mencerahkan dan mengimbangi pigmen
.
.
** Soothing Radiance Whitening Softener**
(Mengimbangi PH kulit yang seimbang, Melembutkan kulit wajah)
Rosemary - Menegangkan dan menyegarkan kulit
Kudzu - Menegangkan dan mencerahkan tona kulit
Marshmallow - Melembabkan
.
.
** Ultimate Proctection Whitening Lotion SPF15**
Melicinkan kulit, kaya dengan pati botani seperti mulberi untuk mencegah kerosakkan kulit kesan daripada cahaya UV matahari. Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit dan bertindak sebagai pelembab kulit dari semua sudut. Melindungi kulit dan membantu membina daya ketahanan kuit terhadap kerosakkan persekitaran.

HASILNYA?
 Kulit yang lebih cerah & berseri
 Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata.
 Dengan penggunaan yang berterusan, Kulit wajah akan kelihatan lebih sempurna

Haaa bestkan!!
Buat anda yang ingin memilikinya..boleh lah PM/WA saya ya.

ANA 012.3636441
Health & Beauty Advisor

#tsunamishaklee
#EjazG3
#liveamazing
#shakleeeffect

Tuesday, 11 October 2016

Apa yang perlu anda tahu tentang Vivix



Vivix merupakan supplement yang mempunyai kandungan antioksida yang tinggi yang digabungkan daripada 4 bahan utama iaitu :

A) Anggur muscadine
* Satu satunya anggur yang mempunyai lebih dari 1 kromosom
* Berasal dari selatan Amerika dan saiznya adalah sebesar sebiji BOLA GOLF
* kandungan polyphenol dan resveratrol adalah tinggi
* Buah yang mempunyai daya tahan penyakit yang tinggi terhadap kulat

B) Purple carrot
* Mengandungi 50% lebih tinggi beta-kerotin daripada lobak biasa
* Tinggi antioksida db vitamin A
* Antiviral, antimikrobial, antikarsinogen dan kandungan vitamin A, B, C dan E yg terdapat pada purple carrot menjadikan ia antara botanikal yg sgt tinggi nilainya dalam bidang kesihatan.

C) European elderberry
* Buah beri yang bewarna gelap kehitaman
* Kaya dengan vitamin A,B,C, asid amino, karatenoid dan flavanoid
* Baik untuk sistem imun,kesihatan cardiovascular serta merendahkan paras kolestrol dalam darah

D) Polyganum cuspidatum
* Nama lainnya adalah Japanese knotweed
* Kaya dengan resveratrol yang mengandungi antioksida yang tinggi untuk menentang radikal bebas,anti viral,anti radang,anti bakteria,anti kulat
* Melindungi sel dari rosak

Mahukan manfaat Vivix untuk diri anda atau orang tersayang?


Hubungi saya, Ana (012-3636441) untuk info/maklumat lanjut.

Wednesday, 21 September 2016

Bila susu ibu semakin menyusut




Ibu-ibu bekerjaya pasti selalu risau bila stok susu untuk bayi anda makin merudum
.
Sibuk nak kejar dateline tugas nya..
Bz dengan meetingnya
Jadual mengepam jadi kelaut..
Jadilah kais pagi..makan pagi..kais petang...
.
Relaks ibu-ibu. Jangan la give up dulu.
ESP dah membantu saya bertahun lamanya dalam my breastfeeding journey sejak saya bekerja lagi.
Malah dah bantu ramai ibu-ibu lain juga tau.
.
Alhamdulillah...bulan ini juga genap Anis menyusu selama dua tahun.
.
Nak saya bantu anda?
Lekas PM/WA sementara ESP tgh offer berbaloi-baloi ni.
.
Saya makan. Saya rasa. Saya jual. :)



Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan BEST OFFER bulan ini.
Ana 012.3636441

Solusi terbaik untuk anak yang kerap demam



Tempohari kami melawat rakan lama emak, Cik N namanya. kasihan melihat anak-anak buahnya yang baru nak baik demam.
Dia sendiri baru je baik dari demam..dan katanya serumah 'tumbang' ketika Raya Haji lalu.
.
Iyalah kami anak beranak pun baru je sihat sebelum cuti sekolah.
Berjangkit dari Nina..terus yang lain pun kena.
.
Bila ada anak kecil macam ini lah ragamnya selagi antibodi mereka masih belum kuat menahan serangan penyakit. Demam..Selsema..Batuk..hinggalah kene warded. Dah jadi rutin rasanya buat kami sekeluarga ketika dahulu. Hinggakan Pakar Paediatrik pun dah cam kami sbb anak selalu sangat warded.
.
Dulu mama dan papa lah bersengkang mata di wad memantau perkembangan mereka. Hinggakan buat kerja ofis pun di wad anak. Nak buat macam mana..anak-anak dan kerjaya pun sama penting juga.
.
Sehinggalah saya rasa enough la cerita anak sakit-sakit ni. Saya mesti cari alternatif yang boleh bantu tingkatkan imuniti mereka. Sekurang-kurangnya mereka ada daya tahan sakit bila berdepan dengan rakan-rakan yang tidak sihat di taska dan sekolah.
.
Jika dulu saya berikan mereka Scott Emulsion..sebotol pun payah nak habiskan. Lebih-lebih kakak yg memang anti ubat..berperang nak bagi dia makan SE tu. Tapi bila saya sua kan dia Omega Guard, VitC Chewable, Nutriferon dan Mealshake..suka pula dia makan. Saya pulak kene sorokkan sebab mereka tiga beradik ni buat macam makan gula-gula.
.
Ini dia manfaat setiap satunya:



** Vitamin C Chewable **
- Manfaat yang utama untuk penggemar chew vitamin c & sustained vitamin c ini, adalah mereka jauh berisiko dari serangan selsema, batuk, demam dan juga sangat sangat bagus untuk penghidap ekzema, resdung dan juga sebarang alergik.
.
- Membantu menguatkan tulang, gigi dan juga gusi yang sihat.
.
- Meningkatkan sistem imun tubuh badan.
.
.

** OmegaGuard **
- Omega Guard memang terbaik untuk anak-anak. Ia membantu meningkatkan dan mengawal sistem imun di samping menyihatkan peparu.
.
- Khasiat minyak ikan juga dapat membantu memperbaiki keadaan alergik (atau ekzema) dan seterusnya membantu juga sakit asthma.
.
- Omega Guard mengandungi DHA yang merupakan nutrisi utama untuk otak. Justeru ia turut membantu tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak, meningkatkan upaya ingatan dan pembelajaran.
.
.

** Nutriferon **
- Nutriferon merupakan campuran ekstrak tumbuhan semulajadi dari biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysuckle.
.
- Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun secara semulajadi badan dan meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh kita yang akan mengaktifkan sistem imun badan.
.
- Selamat diambil oleh kanak-kanak.
.
.

** Mealshakes **
- Mealshake mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Mealshake mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.
.
- Mealshake mengandungi protein untuk membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah serta mengandungi vitamin B yang lengkap untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.
.
- Mealshake mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari.
.
- Mealshake mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.
.
Alhamdulillah..sejak ambilan keempat-empat supplemen ini secara konsisten mereka jarang sangat sakit. Malah jika demam sekalipun ia cepat sembuh dan mereka bukan lagi pengunjung tetap hospital.
.
Inginkan supplemen terbaik untuk anak anda pada harga yang terbaik, sila hubungi saya segera ya.


ANa 012.3636441



Tuesday, 20 September 2016

8 Sebab Mengapa Badan Anda Perlukan Detoks.



Sejak kebelakangan ini topik tentang detoks sering dibicarakan. Bagus juga bila ramai yang dah mula aware dengan kesihatan diri. Namun demikian sejauh mana kah amalan dan kekerapan detoks yang diri kita sendiri dah buat.
.
Pengalaman berdetoks saya beberapa bulan yang lalu, berjaya mencatatkan penurunan 2kg selama 2 minggu. Seronok nya saya ketika itu..walaupun mungkin tak sama hasil dengan orang yang lain. Kiranya not bad lah dapat turun juga. Yelah..saya dirumah bz dengan anak-anak. Nak bersenam beria sangat si Anis memang jenis tak reti nak berenggang je..so apa yang saya boleh buat ialah berdetoks sambil berzumba.
.
Buat anda pula yang tak pernah berdetoks, meh saya kongsikan tanda-tanda yang ada pada anda untuk anda perlu mula berdetoks.

  • mudah letih
  • masalah penghadaman seperti sembelit
  • migrain/ sakit kepala yang kerap
  • hormon tidak stabil (cth jerawat yg agak teruk), masalah kesuburan (haid tidak teratur/sukar untuk TTC)
  • kebimbangan, kemurungan, mood swing
  • tidak fokus, sukar tumpukan perhatian, brain fog
  • mempunyai sindrom keletihan kronik, fibromyalgia, penyakit autoimun spt SLE atau kanser.
  • sakit otot atau sendi

Jika anda seperti di atas, maka anda digalakkan untuk detoks keseluruhan badan anda. Sebagai contoh anda boleh mulakan pemakanan sihat bermula dari rumah seperti buah-buahan segar, sayuran dan makanan yang tinggi protein seperti protein haiwan dan tumbuhan untuk membantu menyembuhkan usus dan menguatkan sistem imun anda.
.
Cara yang paling mudah untuk mengelakkan toksin adalah dengan mengikuti langkah mudah ini.
Pilih : 
  • Makanan Berkhasiat ( Buah-buahan, Sayuran dan Makanan Tinggi Protein seperti ESP)
  • Makanan Organik.
  • Supplemen.

Elakkan atau hadkan;
  • Makanan Segera
  • Makanan Bertoksik (cth: gula putih)
  • Makanan yang menyebabkan keradangan (gluten dan tenusu)
  • Makanan yang diubah secara genetik. (cth ;jagung)

Nantikan post saya seterusnya untuk resepi detoks yang mudah dan menyelerakan ya. Boleh refer jadual ini juga untuk memulakan cabaran detoks anda sendiri ya.


Semoga bermanfaat dan selamat berdetoks.

 credit pic to pinterest.





Pengalamanku didalam online business



Assalamualaikum & Selamat Petang semua.
.
Topik saya nk borak kali ini tentang online business.
.
Rasanya dalam friendlist saya ramai sedang berniaga online kan. Tahniah saya ucapkan buat anda kerana berani keluar untuk mencuba sesuatu yg baru.



.
Sama seperti saya dahulu..tertanya-tanya susah ke nak meniaga online. Belum apa-apa dah pikir susah..huhu.
.
Tapi sejak saya join Shaklee dengan bayaran ahli RM69 ini..tak sangka banyak ilmu online yang saya dapat dari rakan-rakan biz dan otai-otai.
.
Syarat pertama nak biz online yang paling utama pada saya..jangan rasa TAKUT atau MALU. Takut diumpat rakan2, malu nk promote, malu nak cerita tentang produk, takut orang tak nak beli dgn kita.
.
Be positive..Jalan Terus. 
.
Tools yang lain perlu ada untuk online pula..handphone, data line, laptop (jika ada).
.
Untuk marketing pula byk dh medium yg ada untuk pasaran seperti FB, IG, Blog, Twitter, WA, Wechat dan sebagainya.
.
Terpulang pada anda untuk pilih medium yg mana ikut kesesuaian anda. Tak tahu..pergi follow Master2 dan Sifu2 bizness yang berjaya. 
.
Saya boleh. Anda pun tentu boleh juga kan.
.
Jangan pening-pening. Jangan berfikiran takkan jadi.
Jalan je terus..InshaAllah lama-lama mahir juga.

Friday, 16 September 2016

Sihat dan aktif bagai juara dengan Shaklee




Sukan Olimpik Rio telah pun melabuh tirainya.
.
Seronok melihat prestasi team Malaysia yang tetap cemerlang disana.
.
Dalam mengikuti berita Olimpik tempohari..terselit juga temuramah pemenang pingat Emas team ski dan snowboarding dari US yang mengucapkan terima kasih kepada Shaklee atas kemenangan mereka tempohari.
.
Dengan ambilan nutrisi dari Shaklee membantu mereka kekal bertenaga dan berstamina hingga berjaya meraih emas didalam genggaman.
.
So uolls out there yg sedang aktif bersukan...yg rajin workout..yg inginkan stamina berterusan bagaikan juara..
Jom dapatkan segera supplemen Shaklee yg terhangat di pasaran.
.
Pm aneng untuk details ya.
.

Ukhwah bersama rakan baruku




Ukhwah terbina tak kira jarak dan usia
.
Begitulah ukhwah kami di dalam keluarga besar Shaklee.
.
Mentor dari susur galur tertinggi..yg sebelum ini hanya dapat saya folo di FB/ grup coaching..sanggup turun dan sama-sama meluangkan masa sharing pengalaman mereka.
.
Seronoknya juga dapat ramai kawan baru. Mereka bukan calang-calang orang juga..but most of them very down to earth.
.
Yang tak sempat bersua muka..yg jauh nun di Sabah/Sarawak..team #ironladylegacy#tsunamishaklee #supermom #abfh sayang korang ketat2.
.
Tak kedekut ilmu
Saling bantu membantu
Sentiasa memberi sokongan dan dorongan..
Terima kasih atas jasa kalian
.
Semoga ukhwah terbina ini berkekalan hingga ke jannah.
.
.

Setiaku bersama Shaklee





Setiaku bersama Shaklee

.
.
5 tahun dah saya guna produk Shaklee
Tak boleh la nak challenge Prof ni yg dah guna selama 47tahun.
.
Dulu memang saya bantai je makan ke..pakai ke apa2 produk kononnya rasa ia menjimatkan.
.
Jimat tapi tak selamat acaner pulak kan.
.
Bila ada kesedaran (baca bila dah xde hempedu)..barulah rasa takut tu datang.
.
Takut sebab selama ni xpernah kesah pun apa yg disumbat dlm badan.
.
Slowly...buat research tentang produk2 kesihatan..saya terpaut dengan Shaklee.
.
Asalnya makan trial set je dulu..terus jatuh cintaa.
.
Dalam masa yg sama seronok dapat berkongsi dengan mereka yang sama-sama ingin mendapatkan kesihatan yg baik.
.
Sharing is caring kan...
Jom kita sama-sama amalkan hidup sihat bersama Shaklee.
.
.
** Ana 012.3636441**

Bila MakNeng dah pening..



Assalamualaikum semua.
Syukur sejuk dan nyaman je hari ni.
Hujan turun lebat sejak subuh tadi di bumi Puchong.
.
Baru dapat bersiaran sekarang lepas tidurkan Anis yang tak sihat.
Jangkit demam dari Nina rasanya.
.
Mak Neng pun baru rasa segar sikit minggu ni.
Bulan ni rasa hormon tingtong skit.
Sekejap kepala pusing..sekejap rasa berpinar..sekjap badan seram sejuk..sekejap selsema.Hmm mcm simptom org 'berisi' jek ni..jeng jeng jeng..hehe.
.
Kalau dilayan kan memang tak jadi kejela jawabnye kan.
Maklumler MakNeng ni WAHM..bila rasa tak sihat risau jadinya. Yolah..kalau mamanya tumbang..siapa pulak nak uruskan anak-anak ni kan. Papanya kene keje.
.
Ni haa..Makneng tepek lagi gambau#supermomcovergirl aritu.Korang sila jangan muntah ek..hihi. Yolahhh MakNeng kan diehardfan SHaklee especially vibix+esp nih. :)
.
Syukur bila MakNeng ada supplemen Shaklee disisi.
.
Terutama si Vivix yang buatkan MakNeng rasa cargasss sepanjang hari.
.
ESP pulak masih jadi pilihan Makneng yang masih susukan Anis.Best betul ANis dapat mengempeng dengan mama hampir 2tahun.
.
VitC Mak Neng amik megadose sebab nak ilangkan rasa pedih tekak sbb demam dan selsema.
.
Ostematrik bantu hilangkan rasa sengal2 badan dan sakit kakiku.
.
GLA pulak bantu stabilkan hormon menstrual ku yg kucar kacir aritu.
.
Nina dan kakak juga tak lupa Omega dan Chew VitC depa. 
Nina kata dia xboleh sakit2 sebab esok dia ada kawad merdeka.
Semangat betul kak nina nih.
.
Pendek kata banyak betul #ShakleeEffect sejak kami sekeluarga consume SHaklee.
.
Bak kata papa 3AS..Mama sihat Keluarga Sejahtera :)

Soya biasa atau Soya Shaklee??



Saya ni memang die hard fan soya.Sejak bila??
Sejak kecil lagi ketika mak suka beli air soya dengan pakcik kat taman perumahan kat Melaka dulu.
.
Tafu fah..tempe..soya panas..soya sejuk..semua tu memang favret.
.
Hinggalah satu masa tiba-tiba perut saya dah tak boleh terima soya. Especially air soya dalam botol/tin. Bila minum je rasa bloated..mual..endingnya muntah.
.
Soya ni memang minuman pilihan bila pergi makan..bila travel.so bila tiba-tiba tak dapat minum soya...rasa macam frust.
.
Sehinggalah saya jumpa ESP. actually masa tu mcm 50-50.takpelah..nekad je minum sbb kawan-kawan kata ESP shaklee ni lain maciamm skit.
.
Lorr..tak sama ke dengan yg jual kat luar?
.
Memang tak sama langsung sebab nya Shaklee nyer soya tak diubah secara genetik. Dan tak dibasuh dengan alkohol (ini byk dilakukan oleh pengeluar produk soya).
.
Amazingly..memang sejak minum ESP dah takde sensasi di perut macam dolu2. Gastrik ku juga sudah say bye-bye.
.
Tanpa disangka..banyak benefit saya dapat darinya.
.
Uollss..rugi tau tak minum ESP.


Promo September Shaklee Bulan Kecantikan



Assalamualaikum & Good Day semua.
.
Yeayyy..Promo September yang dinanti-nanti dah tiba.
.
Vitamin C dan ESP pujaan ramai la yang offer kali ini.
.
Beli 6 percuma 1.
Beli 2 dapat less 5%.
Beli 1..pun dapat less jugak.
.
Untong wooo..
.
To ESP lovers..Vitamin C loverss..lai laii
Grab the offer now.
.
Stay tune for my next post ya..banyak sangat nak ceghita tentang produk favret saya ni.
.
Nak order?? PM/WA Ana segera k.
.
*** Neng Roziana *****
*** 012.3636441 ***

My Happy Family




Terima kasih 3AS.
Terima kasih sayangku Adam Budiman.
Dia lah banyak memberi dorongan dan sokongan kepada saya selama ini.
.
Tolong jagakan anak-anak bila mama pergi ke kelas Shaklee.
Tolong mama COD barang malam-malam.
Tolong bawak mama pergi event coz mama mmg buta jalan.
Tolong jadi POSLAJU mama.
Tolong pinjamkan telinga bila mama mengomel.
Sokong dan beri dorongan bila mama down.
Bagi idea dan cadangan yang terbaik untuk diri dan biznes mama.
.
Terima kasih kerana sentiasa ada disisiku sayang.
.
Doakan mama berjaya dan berusaha gigih lagi dalam my biz..untuk anak-anak, untuk mu, keluarga kita dan masyarakat.
.
Love you always..and forever.

Milk booster pilihanku



Masih segar lagi ingatan saya ketika mula-mula mengenali produk Shaklee 5 tahun yang lalu.
.
Saya mencari milk booster yang sesuai untuk diri saya kerana masa tu saya bercadang nak fully bfeed arina.
.
Perjalanan bfeed dengan Azwa dulu setakat 6bulan sahaja. Yela..anak pertama byk benda tak tau dan nak jadikan panduan. so mmg nekad bila dpt baby no.2 nak prepare sebaiknya agar dia dpt manfaat dengan susu ibu.
.
Teringat kan sahabat saya Zura yang menjual Shaklee ketika itu. Dia cadangkan full Set Menyusu Shaklee.
.
Alhamdulillah...dari stok susu sendu..dah mula penuhi peti ais.Hingga lah terpaksa beli peti ais baru untuk storage susu dia.
.
Arina pula masa tu alah dengan produk susu lembu. Jadi bertambah kuat lah azam nak susu kan dia untuk bantu boost antibodi dia.
.
Untuk diri saya pula, byk perubahan dapat saya rasai. Kulit saya tidak lagi kusam, kurang rasa stress, malah badan rasa lebih bertenaga.
.
Sejak itulah saya mula rasa yakin dengan produk ini. Malah ia mengambil masa 4 tahun untuk saya join ahli kerana saya dah sedar betapa banyaknya benefit yang saya dapat..dan ia bukan sekadar wang semata-mata.
.
Semoga hasrat saya untuk sama-sama membantu anda semua dan mereka diluar sana untuk mengamalkan pemakanan sihat akan terlaksana.
.

Neng Roziana
012.3636441
Shaklee Health & Beauty Advisor

Rahsia kulit flawless


Jika anda pernah ikuti post saya sebelum ini, saya pernah share tentang Sis Ebby yang berjaya menurunkan beratnya lebih dari 10kg selepas mengamalkan detoks Shaklee.




Personally jumpa dia di Program ISS memang nampak beza dengan gambar dia before semasa tengah bambam.

Cuma kata dia kesan dari detoks..mula lah keluar jerawat comel di muka.
.
Ia kesan yang bagus kerana ia menunjukkan badan kita banyak toksin dan pelbagai cara ia dikeluarkan seperti tumbuhnya jerawat.
.
Untuk masalah kulitnya ini dia ikhtiar dengan ESP dan VitC.
.
Alhamdulillah...cepat je jerawat mengecut tanpa meninggalkan kesan-kesan hitam. Malah kulit tampak lebih bercahaya dan bermaya.
.
Inginkan kulit mulus seperti Ebby?
Jom PM saya untuk dapatkan set cantik ini segera.
.
.
Neng Roziana
012.3636441